Onze projecten

Boekenruilbox

Als je al eens door het raam van het Huis van het Kind gepiept hebt, dan heb je zeker onze boekenruilkast al gezien.

Wat is het principe van een boekenruilkast?

Je kiest een boek dat je graag wil lezen. Je mag het boek houden of terugbrengen. Je mag ook eigen boeken in de boekenruilkast steken zodat andere kinderen kunnen genieten van boeken die jij al hebt gelezen. Op deze manier kunnen we anderen helpen en werken we samen aan een duurzamere omgeving!

Wanneer kom jij ons een bezoekje brengen?

Wij zien je graag binnenstappen in ons Huis van het Kind. Wij zijn elke voormiddag open van 9 uur tot 12 uur (behalve op vrijdag en tijdens de Nederlandstalige schoolvakanties) en meestal ook op woensdagnamiddag of na afspraak op 02 719 20 49.

Tot weldra!

Luierbank

De luierbank zamelt overschotjes van ongebruikte babyluiers in.

Het is een gekend fenomeen: je baby of peuter is ineens een bepaalde maat luiers ontgroeid en je blijft zitten met een restje.

Geef je luierrestjes aan het Huis van het Kind.  De ingezamelde luiers worden via het OCMW ter beschikking gesteld aan de meest kwetsbare gezinnen van onze gemeente.

Alle maten en merken zijn welkom, liefst in een nieuwe staat en verpakt.

Geen overschotjes? Geen probleem, leg bij je volgende winkelbezoek een pak in je winkelkar. Breng de luiers binnen in één van de kinderopvanginitiatieven, in het gemeentehuis, in de scholen en in het Huis van het Kind.

Alvast bedankt!

Geboortecadeautje

Net bevallen? Dan heeft het Huis van het Kind een cadeautje voor je kindje!

Naast de geboortepremie krijgen jullie in Kraainem ook een cadeautje van het Huis van het Kind. Kom het, met de brief over de geboortepremie, bij ons ophalen en dan kunnen wij jullie wat wegwijs maken in onze gezellige speelruimte.

Tot binnenkort!

Tuttenboom

Voor kinderen die, als ze er klaar voor zijn, willen afscheid nemen van hun tutje bestaat er in Kraainem een tuttenboom. Zo worden kindjes groot want zonder tut kan je beter praten en krijg je mooiere tanden!

Kindjes kunnen erg gehecht zijn aan hun tutje. Het tutje zorgt voor troost en biedt een rustgevend en stress-verlagend effect. Ooit komt het moment dat je kindje klaar is om zijn/haar tutje af te geven. Bij sommige kinderen is dit al vanaf 2 jaar, anderen zijn er pas klaar voor op 4 jaar. Het belangrijkste is dat hij/zij er zelf klaar voor is.

Dankzij de tuttenboom zien de kleuters dat zij deze periode niet alleen moeten doormaken. Ze kunnen aan de boom zien dat er al vele andere kindjes hen zijn voorgegaan, wat de verwerking voor het kindje gemakkelijker maakt.

Bij ons worden de tutjes vaak meegegeven met de Sint of met Pasen. Dit kan echter alleen op vaste momenten in het jaar. Met de tuttenboom kan dit nu het hele jaar door!

Adres

Patronaatstraat 9
1950 Kraainem