Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit ons Huis van het Kind.

Het baby-peuterteam van de CGG

2024/04/09

Terug

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) stelt jullie graag hun vernieuwde en uitgebreide baby-peuterwerking voor de 0-3-jarigen voor.

Deze werking heeft tot doel ouders te ondersteunen die onzekerheden, stress of moeilijkheden ervaren in relatie met hun jonge kind. Deze stress kan veroorzaakt worden door vroegere ervaringen van ouders, door factoren bij de baby die de ontwikkeling bemoeilijken, en door een combinatie van beide. Samen met de ouders en hun kindje denken we na over wat het gedrag van hun kleintje betekent. We zoeken naar manieren om af te stemmen op de specifieke eigenschappen en moeilijkheden van hun kind. En we zoeken ook naar wat en wie ouders hiervoor nodig hebben om hen hierbij te ondersteunen.

We observeren heel goed de interacties tussen ouders en kindje en benoemen en versterken de interacties die reeds positief verlopen. We proberen de negatieve gevoelens en gevoeligheden uit het verleden bespreekbaar te maken en ruimte te maken voor nieuwe, positieve ervaringen. Tijdens de begeleiding houden we steeds een drieledige focus:  aandacht voor de ouder, aandacht voor het kind, en aandacht voor de relatie tussen ouder en kind.

Voor wie?

Baby’s, peuters, jonge kleuters met moeilijkheden op vlak van slapen, eten, gedrag, separatie, overmatige driftbuien en huilbuien.

Ouders die zich heel onzeker en angstig voelen tijdens de zwangerschap of na de geboorte omwille van de vele veranderingen die deze nieuwe levensfase met zich meebrengt of omwille van (vroegere) psychische moeilijkheden.

Hoe? 

Oudertherapie, ouder-kindtherapie, EMDR-therapie, Sherborne Samenspel, Video-interactie begeleiding,  lichaamsgerichte  begeleiding, individuele psychotherapie voor volwassenen.

Mogelijkheid tot outreachend werken via huisbezoeken in het eerste levensjaar.
(In het Hageland enkel huisbezoeken in de driehoek Aarschot-Tienen-Diest)

Waar en bij wie?

Team Leuven-Druivenstreek

CGG VBO Sterrebeek, Kerkdries 26

Riene Bruffaerts (kinderpsychologe), Marijke Cornelis (psychologe), Annelies Crabbé (psychologe)

CGG VBO Leuven, Karthuis, Tervuursevest 242C

Ria Van Laer (psychologe), Kristel Vekeman (kinderpsychologe), Odile Van de Woestijne (kinderpsychologe), Dr Birgit Roosens (kinderpsychiater)

Aanmelden?

Telefonisch of per mail door de ouders of een betrokken hulpverlener. Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Team Druivenstreek

02/688 43 50

Riene Bruffaerts:  Riene.bruffaerts@cgg-vbo.be
Marijke Cornelis :  Marijke.cornelis@cgg-vbo.be

Kostprijs? 

Bij de psychologen: maximale bijdrage van 11 euro, rekening houdend met de financiële mogelijkheden van de cliënt.  Het eerste gesprek op verwijzing is gratis.

Bij de kinderpsychiater: 8.68 of 4.34 euro bij verhoogde tegemoetkoming

 

Aarzel niet om contact op te nemen, indien je een vraag hebt over de werking.

Adres

Patronaatstraat 9
1950 Kraainem