Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit ons Huis van het Kind.

Voorwaarden voor kinderen van +18 jaar

2023/06/14

Terug

Vanaf de maand volgend op de achttiende verjaardag moet elk kind, ongeacht zijn situatie, voldoen aan een aantal voorwaarden om zijn recht op Groeipakket te behouden.

De folder in bijlage bevat informatie op maat van studenten en werkzoekende schoolverlaters. Deze folder is vrij voor verspreiding op de kanalen van je gemeente of organisatie. Aarzel niet om dit zo veel mogelijk te delen zodat gezinnen weten waar ze rekening mee moeten houden om een terugbetaling te vermijden.

Alle voorwaarden en een aantal bijzondere situaties kan je eveneens raadplegen op www.groeipakket.be/faq/voorwaarden/tot-welke-leeftijd-er-recht-op-een-groeipakket-vroeger-kinderbijslag. Daar vind je steeds de meest recente informatie.

Graag willen we in aanloop naar de zomervakantie bijzondere aandacht vragen voor een belangrijke aanpassing in het aantal uren dat jongeren vanaf 18 jaar mogen werken met een studentenovereenkomstVanaf 2023 werd de limiet verhoogd van 475 uur per jaar naar 600 uur per jaar. Jongeren kunnen dit zelf opvolgen via www.studentatwork.be/.

Bijlage

Adres

Patronaatstraat 9
1950 Kraainem